ringel-s-cover

Hoe typ je de ringel s | ß

Als een Nederlander die in Duitsland woont zijn er een aantal tekens die je opeens een stuk meer gebruikt in je dagelijkse communicatie. De ringel S is hier een van die je het meeste tegenkomt. In Duitsland zijn er namelijk een hoop steden met een Burgstraße. Het is handig om te weten hoe je dit karakter typt op zowel een normaal toetsenbord. Alsook op je telefoon.

Ringel S | ß typen met een internationaal Toetsenbord

Op de computer kan je de ringel S (ß) typen door gebruik te maken van de toetsencombinatie:

ALT GR + S

Zodra je die twee toetsen tegelijktijdig indrukt op je toetsenbord zie je gelijk de ringel S terug waar je als laatst geselecteerd had. De ALT GR toets is de rechter ALT toets op je toetsenbord. En ziet er als volgt uit op bijvoorbeeld een ASUS laptop:

alt-gr-toets

Deze toetsencombinatie is eenvoudig in gebruik en eenmaal geleerd zal je hem niet snel vergeten. En als je het wel vergeet, dan staat InternetHandleidingen.nl natuurlijk voor je klaar!

Ringel S | ß typen binnen Android

Om binnen Android of je telefoon de Ringel ß te typen kan je dit uitvoeren op een regulier Nederlands toetsenbord door een langere periode op de s knop te drukken. Als je die een seconde of twee vasthoud dan zie je vanzelf de volgende optie verschijnen. Waar je de ringel s eenvoudig kunt selecteren. Zie hieronder het korte filmpje hoe dit precies te doen is binnen Android:

Heb je nog een vraag hierover? Je kan me altijd even mailen. Ik zal mijn best doen om het artikel dan nog aan te vullen.