top-themas-google-chrome1

Achtergrond in Google Chrome wijzigen

Een persoonlijke achtergrond staat wel zo leuk op diverse apparaten en in programma’s. In dit artikel behandel hoe dit is in te stellen binnen Google Chrome.

Om de achtergrond of foto te veranderen binnen Google Chrome moet Google Chrome eerst geïnstalleerd staan natuurlijk. Wanneer je dit nog niet hebt gedaan dan kan dit op de volgende wijze. Google Chrome installeren.

De tweede stap is Google Chrome open te hebben staan op een nieuw tabblad. Dit kan op de volgende wijze:

achtergrond-google-chrome-1_optimized

Je drukt dan op het plusje in de browserbalk om een nieuw tabblad binnen Google Chrome te openen. Hierna voer je het volgende uit om naar de instellingen van de achtergrond te komen.

achtergrond-google-chrome-2_optimized

Druk op het potloodje rechts onderin om naar de instellingen van de achtergrond binnen Google Chrome te gaan.

achtergrond-google-chrome-3_optimized

In het volgende scherm worden de instellingen verder toegelicht, de achtergrond keuze is waar we in dit artikel de focus op leggen. Als je naar beneden scrolled in dit scherm dan zie je een aantal verschillende opties. Op basis van je interresses kan je hier een wisselende achtergrond instellen. Bijvoorbeeld van stadsgezichten, natuur of iets abstracters. Je kan dit op dezelfde wijze weer altijd wijzigen, dus kies uit wat je leuk vindt.

Een eigen achtergrond vanaf Windows instellen binnen Google Chrome

Een persoonlijke afbeelding instellen als achtergrond binnen Google Chrome kan door op de eerste optie te klikken, Uploaden via apparaat.

Hier kom je dan in de Windows Verkenner terecht waarin je een keuze kunt maken uit je persoonlijke foto’s. Hier blader ik even naar alle foto’s van dit artikel. En ga naar de volgende folder:

achtergrond-google-chrome-4_optimized

Om een eigen foto als achtergrond in te stellen binnen Google Chrome kan je bladeren naar jouw foto’s. Dit zit waarschijnlijk onder afbeeldingen. Links te selecteren in het menu. Hierna is het een kwestie van de afbeelding aanklikken die je wilt en op Openen te drukken.

Hierna keer je weer terug in het eerdere menu en kan je op de knop Gereed drukken om dit ingesteld te laten staan. Jouw eigen achtergrond is nu actief binnen Google Chrome!

achtergrond-google-chrome-5_optimized