chrome-music-lab-2

Muziek maken met Chrome Music Lab

Muziek online leren is leuk en makkelijk met de nieuwe Chrome Music Lab, in deze tool van Google kan je de eerste stappen zetten voor het maken en leren van Muziek. In dit artikel leg ik uit hoe je dit kunt gaan gebruiken.

Met Chrome Music Lab kan je kinderen aansporen om muziek te leren en maken, een leuk project voor basis en middelbare scholen om jeugd kennis te laten maken met elektronische muziek. Het kan direct gebruikt worden vanuit de browser, en heeft geen account nodig. Enige wat dus nodig is om hiermee te werken in een computer met een internet browser. Google Chrome is hiervoor te gebruiken voor de beste ondersteuning hierbij.

Om te werken met Chrome Music Lab is naar de volgende link te gaan:

https://musiclab.chromeexperiments.com/

Hierna kom je gelijk in het hoofdscherm waar je aan de slag kunt gaan. Met de Song maker kun je gelijk een liedje maken door simpelweg op diverse noten te klikken op het scherm. Al spelenderwijs kan je zo gauw iets in elkaar zetten. Zoals het volgende liedje:

Om te zien hoe het liedje gemaakt is met Chrome Music lab kan je op de onderstaande link kijken om dit te beluisteren en verder in te zien:

https://musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker/embed/5677906087903232

Met het simpelweg klikken en experimenteren kan je dus al gauw wat in elkaar geflanst hebben. Hou bijvoorbeeld een wedstrijd onderling in de klas met een stem op het best gemaakte liedje! En laat de winnaar kiezen.

Om het liedje te downloaden zoals ik heb gedaan hierboven kan je dit makkelijk via de website zelf doen. Dit gaat op de volgende wijze:

Nadat je klaar bent met het bewerken van het liedje in de Song Maker van Google Chrome Music Lab ga je naar de Save knop rechts onderin om het liedje op te slaan.

chrome-music-lab-3

Hierna heb je een paar opties om het liedje voor later op te slaan, zoals het opslaan van de link. Zo kan hij gedeeld worden op Social Media of elders. Of je download het liedje in een bestand wat je vervolgens later op de computer af kunt spelen. Bovenstaande liedje wat ik snel in elkaar heb gezet is in het .wav format. Aangezien dit door vrijwel alle browsers ondersteund wordt om af te spelen.

chrome-music-lab-4

En dat is alles wat nodig is om muziek te maken en te downloaden op Chrome Music Lab, er zijn op de homepagina nog een hoop meer tools beschikbaar om muziek te leren en te maken. Dus voel je vrij om nog verder rond te kijken naar de andere tools om muziek te maken met Chrome Music Lab, direct vanuit je browser!