Wordpress-working

WordPress bericht revisies limiteren

Post of bericht revisies zijn fijn om te hebben, maar ze zorgen ook voor een hoop rommel in de database. Hier is hoe je ze kunt limiteren zonder extra plugins.

Je hebt hiervoor toegang nodig tot de bestanden van de WordPress website en een tekstverwerker zoals de standaard kladblok in Windows 10 of NotePad++. Toegang tot de bestanden heb ik door middel van FileZilla en een FTP connectie.

Voor de mensen die de rest van het artikel niet nodig hebben, voeg de volgende regel toe aan je wp-config.php

/** Post Revisions **/
define( 'WP_POST_REVISIONS', 2 );

Maak Connectie en zoek het bestand wp-config.php

Open FileZilla en maak connectie met de hosting space. Navigeer naar de folder waarin je WordPress data staat en direct in de hoofdfolder staat het bestand. Zoals hieronder afgebeeld. Aangezien ik op Windows hosting zit heet de folder bij mij WWWROOT, op de meeste hosting providers zal dit public HTML, of een variatie hierop zijn.

WP-post-revisies1

Klik met de rechtermuisknop op het bestand om dit vervolgens te openen / bewerken. Dubbelklikken in FileZilla download het bestand gelijk, iets wat niet nodig is.

WP-post-revisies2

Voeg de optie Post Revisies toe aan het bestand

Zodra je het bestand wp-config.php open hebt staan in je tekstverwerker naar keuze ziet het er ongeveer zo uit.

WP-post-revisies3

Hier scrol je vervolgens helemaal naar beneden en plak je de volgende regels in.

WP-post-revisies4
/** Post Revisions **/
define( 'WP_POST_REVISIONS', 2 );

De comment of bovenste regel is niet noodzakelijk. Maar houdt het wat meer van elkaar gescheiden. Wat ik zelf prettig vindt.

Verder zijn er nog een aantal opties die je kunt meegeven aan deze regel. De 2 is te wijzigen naar de gewenste hoeveelheid revisies van je WordPress bericht. Hier heb ik voor de optie om 2 revisies te bewaren. Echter wordt er ook altijd een Autosave bewaard. In WordPress ziet het er hierna als volgt uit.

WP-post-revisies5
Niet meer dan 3 revisies zullen nu opgeslagen worden.

Dus zal je altijd 2 + 1 zien in de WordPress admin omgeving. Enige verdere concepten die opgeslagen worden zullen vanaf nu standaard verwijderd worden uit de database. Waar de oudste revisie altijd verwijderd wordt.

De verdere opties die mee te geven zijn aan deze regel zijn als volgt.

WP_POST_REVISIONS:

  • true (standaard), -1: Sla elke revisie op in de database
  • false, 0: Sla geen enkele revisie op, behalve dus de auto save.
  • (int) > 2: Sla het opgegeven aantal revisies op (+1 auto save) per bericht. Oude revisies worden automatisch verwijderd.

Als je klaar bent met het bewerken van het bestand kan je het opslaan en overschrijven in FileZilla. De wijziging is hierna direct actief.

Dit heeft verder geen invloed op bestaande revisies van oudere posts of berichten. Raad dus aan om dit aan het begin van je website direct actief te maken.

Mocht je verder nog een toevoeging willen zien aan dit artikel stuur dan even een mailtje.