Podcasts is de nieuwe manier van het ouderwets radioprogramma’s luisteren. Met de opkomst van Podcasts in de afgelopen jaren kan je naar elk denkbaar onderwerp luisteren wat je interesse pakt. Google Podcasts kan gebruikt worden om gemakkelijk Podcasts op elk apparaat te luisteren. Laten we beginnen.
Podcasts zijn niets meer en minder dan een radioprogramma in een nieuw jasje, iedere content maker kan hierin zijn podcast delen en je informeren, vermaken of verder bezighouden met zijn podcast. En kunnen altijd en overal geluisterd worden, of je nu aan het koken bent, onderweg bent in de auto en geen wens hebt om weer de top 40 te luisteren. Of je wilt achtergrond geluid tijdens het werk of het in slaap komen. Podcasts kunnen snel een deel uitmaken van je dagelijks leven zodra je eraan gewend bent. Google Podcasts maakt het net nog iets makkelijker om dit te integreren in je dagelijkse rituelen.
Google Podcasts is natuurlijk niet de enige app op programma wat je in staat stelt om naar Podcasts te luisteren, echter is het voor iedereen die al beschikt over een Google Account wel een van de beste manieren naar mijn mening. Met het simpelweg installeren van de app op je telefoon of het openen van het programma in een browser zoals Google Chrome worden gelijk al je abonnementen overgezet en gesynchroniseerd. En kan je probleemloos en zonder verdere advertenties gebruikmaken van de app. Laten we behandelen hoe Google Podcasts te gaan gebruiken is en te installeren op je apparaten.
- Google Podcasts installeren op Android
- Google Podcasts installeren op iPhone
- Google Podcasts benaderen via Google Chrome browser
- Verder werken met Google Podcasts
- Downloaden van Podcasts voor later beluisteren
- Mijn persoonlijke favoriete podcasts
Google Podcasts installeren op Android
Op Android kan je Google Podcasts gemakkelijk installeren via de Play Store, het kan zelfs al zo zijn dat je telefoon hier al mee uitgerust komt. Om Google Podcasts te downloaden via de Play Store kan je op je telefoon de volgende link openen en dit installeren op de gebruikelijke wijze waarmee je apps installeert:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.podcasts
Google Podcasts installeren op iPhone
Ook met een iPhone of IOS kan je gemakkelijk de app downloaden naar je telefoon, via de app store kan je gemakkelijk de installatie uitvoeren via de volgende link. Ook hier is de app zonder grenzen en advertenties verder te gebruiken.
https://apps.apple.com/us/app/google-podcasts/id1398000105
Google Podcasts benaderen via Google Chrome browser
Indien je op je laptop, desktop of MacBook gebruikmaakt van de Google Chrome browser en je bent ingelogd met je Google Account. Dan hoef je verder niets te installeren om gelijk te kunnen gebruikmaken van Google Podcasts. Je gaat simpelweg naar een nieuw tabblad of venster. En vervolgens naar de volgende locatie:
Met deze opties als je ingelogd bent binnen een Google Account zie je een hoop app tevoorschijn komen. Waaronder ook de Google Podcasts app, deze is te herkennen aan het volgende symbool:
Mocht je hem nu niet direct zien dan is even helemaal naar onderen te gaan in die lijst en op meer weergeven drukken. Dan zal je hem moeten zien. Zodra je hierop drukt kom je terecht in Google Podcasts, dit is ook gelijk gesynchroniseerd met je telefoon of tablet waar je de app ook hebt geïnstalleerd staan. Wel zo makkelijk. Om verder te werken met Google Podcasts kan je de volgende kop verder doorlezen.
Verder werken met Google Podcasts
Zodra je Google Podcasts hebt geopend dan kom je gelijk in een scherm terecht waarin je aangeraden podcasts en je abonnenten gelijk naar boven komen. Dit is gelijk verder te bewerken en te beheren vanuit dat scherm. En je kan hier ook met de volgende locaties verder mee werken en aanpassen. Je ziet hier gelijk aan de linkerkant een menu waarin je verder kan selecteren en beheren hoe je dit eruit wilt laten zien.
Met abonnenten op een podcasts kan je op de hoogte blijven van de laatste afleveringen van je favoriete podcasts en kan je dit altijd terugvinden in je lijst. Om je op een podcast te abonneren kan je simpelweg de podcast invoeren in de zoekbalk of naar navigeren. En vervolgens op de homepagina van de podcast op abonneren drukken. Dan blijf je altijd bij met de laatste episodes.
Verder heb je ook natuurlijk de mogelijkheid om podcasts gelijk af te spelen vanuit je browser, en werkt dit hetzelfde als met Android en Apple. In de balk die verschijnt zodra je op afspelen drukt kan je vervolgens acties beheren zoals het volume, pauze en start, en even 10 seconden vooruit of achteruit. etc.
Ook heb je de mogelijkheid om een wachtrij te maken, en natuurlijk ook om podcasts lokaal te downloaden zodat je dit zonder toegang tot internet tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld met het vliegen naar je bestemming. De wachtrij is beschikbaar via de Google Chrome browser. Het lokaal downloaden van afleveringen is alleen beschikbaar op je telefoon of tablet. Dit zit onder de volgende functies.
Downloaden van Podcasts voor later beluisteren
Het downloaden van podcasts om later te beluisteren wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent kan je doen met de App via Android of Apple. Deze downloads vervallen nadat je ze af hebt geluisterd en kunnen verder beheerd worden onder Activiteit -> Downloads in de app. Wanneer je een aflevering van een podcast wilt downloaden klik je simpelweg op het blauwe symbool hiervoor om hem te downloaden.
Hierna staan ze dus gelijk onder Activiteit -> Downloads om later te beluisteren indien je geen internet verbinding hebt of data wilt besparen. Hierna kan je ze zoals normaal afspelen:
Mijn persoonlijke favoriete podcasts
Zelf ben ik ook een groot fan van podcasts en luister vrijwel dagelijks naar een podcast. Mijn twee favorieten zijn altijd nog de volgende twee.
Monday morning podcast door Bill Burr, een komiek die mijn dag altijd wat op weet te vrolijken.
En The History of Rome Podcast door Mike Duncan, aangezien ik een groot fan ben van Romeinse geschiedenis.
Verder luister ik graag podcasts met betrekking op websites en internet marketing, en een aantal andere interesses zoals wandelen etc. Voor iedere interesse is wel wat te vinden. En ik raad aan om even rond te kijken op diverse fora, of even na te vragen op Social Media bij groepen die hieraan toegewijd zijn.