windows11-startmenu-cover

Windows 11 startmenu positie wijzigen

Windows 11 brengt weer het een en ander aan wijzigingen met zich mee. Een van de meest opvallende wijzigingen, is het altijd belangrijke startmenu. Wat zich nu in Windows 11 in het midden van het scherm zich bevindt. Om dit weer aan de linkerkant te krijgen kan je de volgende stappen uitvoeren.

Open de instellingen van Windows 11, dit doe je door simpelweg even instellingen in te tikken in het startmenu. En hierna naar Personalisatie te gaan in het menu.

startmenu-windows-11

Stap 1 is om vervolgens Personalisatie te selecteren. Waar je toegang krijgt tot de persoonlijke instellingen.
Stap 2 is om de Taskbar behaviors uit te vouwen, om toegang te krijgen tot de Windows 11 taakbalk instellingen.
Stap 3 is om de Taskbar alignement of taakbalk uitlijning naar links te zetten. Dit kan geselecteerd worden in de drop down zoals aangegeven.

Na deze stappen is het startscherm van Windows 11 weer aan de linkerkant weergegeven. En heb je dus meer de traditionele Windows plek die je kent.

En dat waren verder alle stappen die nodig zijn om de positie van het startscherm binnen Windows 11 weer op de linkerkant te zetten. Nadat je de optie links hebt aangezet zal je gelijk merken dat het scherm zich al aanpast. En de taakbalk dus anders wordt weergegeven.

Wil je meer tips ontvangen van InternetHandleidingen.nl? Kijk dan verder op de website en vindt al jouw vragen over computer, IT en internet. En vindt je een vraag niet? Stuur dan even een mailtje naar info@internethandleidingen.nl, dan zal ik mijn best doen om de vraag toe te voegen.