bestand-te-groot-mail-cover

Bestand te groot voor mail

Wanneer je een groot bestand wilt versturen per email en je krijgt de melding dat dit te groot is, dan zijn hier een aantal verschillende manieren voor om dit toch nog te verzenden. Laten we deze behandelen in dit artikel.

Een email bericht is gelimiteerd in de grootte die verzonden kan worden, standaard is de maximale grootte van een email zo rond de 50 MB. Alhoewel dit sterk kan verschillen, afhankelijk van de provider van het mail account. Wanneer je hier overheen gaat zal je hier een foutmelding over krijgen, de meest voorkomende is:

Message size exceeds maximum allowed size of “grootte”

Om een groter bestand alsnog te versturen dien je hiervoor een derde partij in te schakelen, de derde partij of locatie slaat het bestand dan voor je op, ook tijdelijk, om dit na een zekere periode weer te verwijderen. Hieronder de verschillende opties hiervoor.

Google Drive

Er bestaat een goede kans dat je al een Google Account hebt, met een Google Account heb je ook gelijk toegang tot Google Drive, waarin je gratis 15 GB in kunt opslaan. Hier kan je dus eerst het bestand naar uploaden, om dit vervolgens te kunnen delen via de email. Het uploaden van het bestand zelf kan altijd even duren, afhankelijk van je internetverbinding. Maar is verder probleemloos en zonder het hoeven installeren van extra software mogelijk.

Je upload eerst het bestand wat je wilt versturen per email

bestand-te-groot-mail-1

Om dit hierna te delen met de door jouw gekozen contactpersonen. Of hiervoor de link naar het bestand te kopiëren en zelf te verzenden per mail. Dit doe je door bij de opties of het delen poppetje binnen Google Drive hier verder dit te starten.

bestand-te-groot-mail-3

Als je kiest voor delen kan je in het volgende scherm gelijk de email adressen toevoegen, de ontvangers krijgen hier dan gelijk een notificatie over. Als je echter zelf dit wilt versturen per mail, dan is dus even voor de Link kopiëren optie te kiezen. Om dit hierna handmatig te verzenden.

bestand-te-groot-mail-4

Google Drive heeft enkel als nadeel dat het bestand dan vervolgens ook blijft staan, totdat je dit verwijderd. Dit kan met het verzenden van meer bestanden of tijdelijke bestanden waar je liever niet vervuiling van hebt een manko zijn.

WeTransfer

WeTransfer is een populaire optie in de IT wereld en daarbuiten om projecten aan te leveren en andere soorten werk te leveren per internet. Het kan namelijk gebruikt worden om jouw fotograaf projecten bijvoorbeeld te verzenden, net zoals elke andere digitale artiest. De bestanden worden met de standaard instellingen na 7 dagen verwijderd. En geeft mensen dus een deadline om dit te downloaden.

Zodra dit gedownload is krijg je ook een terugkoppeling hiervan, zodat je weet wat er zoal gebeurd.

bestand-te-groot-mail-2

WeTransfer kan gratis gebruikt worden tot 2 GB in bestandsgrootte. Wil je meer ruimte dan zal je een abonnement dienen af te nemen, dit biedt ook nog meer voordeel als freelancer of bedrijf, aangezien je een eigen landingspagina en branding dan kunt toepassen.

OneDrive

Met Microsoft OneDrive kan je hetzelfde doen als met Google Drive, en de bestanden hier ook eerst naar uploaden, om hierna te kunnen delen. Dezelfde nadelen gelden hier verder ook voor, en je dient het bestand dus naderhand wel te verwijderen. Bij OneDrive kan je tot 5 GB gratis gebruiken, hierna die je een Office 365 abonnement af te sluiten.

OneDrive kan je lokaal installeren, of even benaderen via een webbrowser. Hierna kan je weer het bestand dus weer uploaden:

bestand-te-groot-mail-6

Na het selecteren even binnen OneDrive de Delen optie kiezen, om hierna het email adres weer in te voeren, en even de bewerkingsrechten in te stellen.

bestand-te-groot-mail-7

Er zijn nog meer opties om je bestand te delen wanneer dit te groot is voor een Email bericht. In dit artikel behandel ik echter de drie meest voorkomende, mocht je goede ervaringen hebben met een alternatief, dan kan je mij die ook even mailen, ik kan dan bepalen of deze ook een plek in het artikel krijgt.