euroteken-typen-cover

Euroteken typen

Het Euro teken typen is noodzakelijk in veel situaties, maar hoe krijg je het € teken in je tekst? Dat behandelen we in dit artikel voor Windows en Mac en voor mobiel.

Er zijn natuurlijk ook weer meerdere methoden of wegen naar Rome om het Euroteken te typen. De meest snelle methode is om op je toetsenbord binnen Windows en Linux op de volgende toetsencombinatie te drukken:

ALT GR + 5
Oftewel de rechter ALT knop naast de spatiebalk en het nummer 5 teken bovenaan het toetsenbord. Dit brengt gelijk het Euro teken naar voren.

euroteken-toetsenbord-klein

Deze korte weg is toe te passen met Laptops, Desktops, tablets met een toetsenbord etc. Het is verder ook mogelijk om het Euro teken in te voeren door de volgende combinatie in te toetsen op je Num pad, of het vakje aan de rechterkant van je toetsenbord met alle cijfers.

ALT + 0128
Hier maak je dan gebruik van de linker ALT knop, en toets je de cijfers achter elkaar in, terwijl je de linker ALT knop ingedrukt houdt. In sommige situaties of oudere toetsenborden kan het ook voorkomen dat in plaats van alt gr + 5, alt gr + e ingedrukt moet worden. Dit kan je echter bepalen door even te zoeken naar het Euro teken op je toetsenbord.

Euroteken op een Smartphone typen

Op je telefoon heb je natuurlijk geen mogelijkheid om met een fysiek toetsenbord het Euro teken in te typen. Daarom is het even nodig dat je het Euroteken opzoekt binnen je telefoon zijn touch toetsenbord. Dit kan op een aantal verschillende plekken zitten, afhankelijk van welke telefoon je hebt, maar zit op het meest gebruikte toetsenbord, Google zijn versie, op de volgende plek.

euroteken-android-1
Druk op de volgende plek, ?123 om even de cijfers en vreemde cijfers te openen. Hierna staat hij er gelijk in, zie volgende screenshot.
euroteken-android-2
Daar is hij even te selecteren, om daarna weer terug te keren naar de normale letters, dan kan je weer even op dezelfde plek links onderin naar ABC gaan.

Je komt hierna weer uit op het normale toetsenbord.

Op andere toetsenborden zal dit dus op een vergelijkbare plek zitten. Bijvoorbeeld met iPhone of een ander toetsenbord van bijvoorbeeld Samsung.

En dat is verder hoe je een Euro teken naar voren haalt tijdens het typen, een makkelijke opgave, maar je moet maar net even het trucje weten. €!