ipadres-van-website-4

IP adres opzoeken van een website

Soms is het handig om een IP adres op te zoeken van een website, dit kan je doen op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende methode is om even de Command prompt erbij te pakken. Laten we kijken hoe dit in zijn werk gaat.

Om een IP adres van een website op te zoeken kan je dit dus op meerdere manieren bereiken. Aangezien iedereen met een besturingssysteem zoals Windows, Mac of Linux toegang heeft tot een terminal of command prompt. Kan je hiermee gemakkelijk terugzien wat voor een IP adres of A record een website heeft. Dit doe je door Command Prompt even te openen, dit kan via het startmenu en CMD even in te tikken.

ipadres-van-website-1

Het programma te openen, en vervolgens het volgende commando te gebruiken.

ping domeinnaam

ipadres-van-website-2

Hier wordt gelijk een IP adres geroutineerd, die je vervolgens kunt gebruiken om bijvoorbeeld een DNS record anders in te stellen. Of soortgelijke werkzaamheden.

In Terminal binnen Linux en Mac is dit verder hetzelfde commando.

Via een website wereldwijd het IP adres controleren

Wanneer je een dubbele controle wilt uitvoeren voor het IP adres van jouw website of een website, dan is dit ook via diverse online tools uit te voeren. Een van de meest betrouwbaarste is dnschecker.org. Hier kan je een wereldwijde controle uitvoeren op jouw domeinnaam of website. Of op een willekeurige domeinnaam. Hier kan je simpelweg heengaan door de link te volgen in een internet browser naar keuze. En vervolgens jouw domeinnaam of website hierin te voeren. Je komt dan gelijk uit op jouw betreffende IP adres.

ipadres-van-website-3

En dat zijn een aantal stappen om te bepalen welk IP adres een website heeft. Wil je het lokaal weten dan is dus altijd gewoon even CMD of terminal te gebruiken. Wil je het over de hele wereld even zeker weten dan is een tool zoals DNSchecker te gebruiken. Dit laat je snel weten welk IP adres je nodig hebt.