android-standaard-browser-cover

Standaard Browser instellen Android

De standaard Internet Browser binnen Android is niet altijd gelijk, bij sommige Smartphone fabrikanten wordt er de keuze gemaakt tussen het een of het ander. De meest populaire Internet Browser die je kan gaan gebruiken is Google Chrome. Maar dat is niet de enige keuze. Laten we kijken hoe en waar je dit instelt binnen Android.

Google Chrome is ook in de smartphone wereld een van de grootste internet browsers, daarnaast heb je ook veel opties beschikbaar zoals DuckDuckGo, Brave, Firefox of de standaard browser van bijvoorbeeld Samsung. Aan jouw de keuze welke je het fijnst vindt werken. Ikzelf gebruik een combinatie van Google Chrome en Brave.

Om de standaard internet browser in te stellen binnen Android volg je de volgende stappen.

Android internet browser instellen

Een andere Android internet browser is gemakkelijk in te stellen, dit is tegenwoordig ook onderdeel van het eerste keer opstarten om hierin de keuze te maken. Maar indien je dit op een later tijdstip wilt wijzigen dan is dit op de volgende wijze in te stellen.

Ga eerst naar de instellingen om de standaard Android internet Browser in te kunnen stellen, de instellingen kan je vaak ergens op je startscherm vinden. Je kan hem ook altijd even vinden door al je apps even te doorzoeken. Zoek hier naar Instellingen, of Settings indien je de telefoon op zijn Engels hebt staan.

android-standaard-browser-1

Hierna ga je even naar de Apps instellingen in de lijst om de standaard browser in te kunnen stellen. Apps en meldingen

android-standaard-browser-2

Hierna ga je naar de optie Geavanceerd om de standaard instellingen te kunnen overschrijven.

android-standaard-browser-3

In de geavanceerde instellingen die nu verschijnen kan je even de Standaard-Apps optie aanklikken.

android-standaard-browser-4

En dan kom je eindelijk in het selectiescherm om je Browser-app te kunnen instellen, hier klik je even op om dit te wijzigen / beheren.

android-standaard-browser-5

Het daadwerkelijke instellen van de standaard browser is niet meer dan even degene aan te klikken die je wilt. Hierna is dit gelijk gewijzigd. Zie je hier niet je Internet Browser tussen? Installeer hem dan eerst op je telefoon. Als die na installatie nog steeds niet verschijnt in onderstaand scherm dan is er iets niet goed gegaan, en is het beste even contact op te nemen met de makers van app, of internet browser.

android-standaard-browser-6

Aangezien ik maar twee internet browsers geïnstalleerd heb staan binnen Android, Brave en Chrome zie ik alleen deze twee terug. Het is even aantikken en teruggaan om dit te wijzigen. Dat is verder alles.