google-arts-culture-1

Google Arts and Culture gebruiken

Google Arts and Culture is een initiatief van Google om Kunst en cultuur te brengen naar iedereen die toegang heeft tot het internet. Met de samenwerking van duizenden musea en partijen over de hele wereld wordt Kunst en Cultuur voor iedereen vrij toegankelijk gemaakt. In dit artikel schijn ik een blik op de functies van Google Arts and Culture en kan je hiermee kennismaken.

Kunst en cultuur maakt onderdeel uit van de DNA van de mens, en is van onschatbare waarde. Het is daarom een goede zaak dat dit vrij toegankelijk wordt voor iedereen die over een internetverbinding beschikt. Google Arts and Culture heeft deels de focus gelegd op kinderen en jong volwassenen met zijn toegankelijke spelletjes, quizzen en andere interactieve leermethodes. Maar er is ook genoeg plek voor iemand die gewoon de kunst en cultuur wilt ontdekken. Met Google Arts and Culture kan je bijvoorbeeld s’ochtends tijdens de koffie even een bezoekje brengen aan de La Galleria Nazionale in Rome. Doorspringen naar de werken van Frida Kahlo tijdens je lunchpauze en afsluiten met een ontdekkingstocht over Chopin. Kortom, de mooiere kant van het internet.

Google Account gebruiken met Arts and Culture

Je haalt wederom weer het beste uit producten van Google door hierop in te loggen met je Google Account. Een Google Account kan je gebruiken voor je Android telefoon, YouTube, Gmail en ga zo nog maar even door. Grote kans is dat je al over een Google Account beschikt en je zo even kan aanmelden. Indien niet dan kan je jezelf hier ook voor aanmelden met een schoolaccount bijvoorbeeld.

Je logt in met je Google Account via de volgende knop:

google-arts-culture-3

Hierna is het even een kwestie van je gegevens invoeren om gelijk aan de slag te gaan met Google Arts and Culture. Wanneer je al ingelogd bent binnen de internet browser Google Chrome, dan hoef je hier verder niet apart voor in te loggen.

Navigeren binnen Google Kunst en Cultuur

Het navigeren binnen Google Kunst en Cultuur is gemakkelijk en spreekt redelijk voor zich, wanneer je hier nog moeite mee hebt dan kan je altijd even rondklikken en jezelf bekend maken met het navigeren. Deze website is geschikt om zowel met toetsenbord en muis te gebruiken als met Touch apparaten. Er is ook een app beschikbaar voor Google Arts and Culture die je kunt installeren op je telefoon of tablet. Hiermee kan je dan ook gemakkelijker gebruikmaken hiervan op je telefoon. Je kan hier echter ook van de website gebruikmaken, aan jouw verder de keus.

Google Arts and Culture kan je altijd bereiken via de volgende link:

https://artsandculture.google.com/

En kan je ook erbij pakken door even via Google Chrome de volgende knop te gebruiken op een nieuw tabblad:

google-arts-culture-4

Eenmaal op de homepagina kan je bladeren door de verschillende mogelijkheden en waar nodig ook de website nog vertalen naar het Nederlands. Dit kan met de knop Google Vertalen die midden onderin het scherm tevoorschijn komt. Je kan gebruikmaken van het menu bovenin de pagina, en in het linker lint menu wat tevoorschijn te halen is.

google-arts-culture-5

En dus het menu aan de linkerkant:

google-arts-culture-6

Google Arts and Culture verder verkennen

Binnen Google Arts and Culture kan je dus je creatieve geest helemaal los laten, en naast de geschiedenis van kunst ook nieuwe projecten zien die bijvoorbeeld gemaakt worden door diverse mensen. Het is een leuk initiatief wat opgezet is om de creatieve kunstprojecten door te geven op een interactieve manier. Van het door het museum lopen met behulp van dezelfde software als Google Maps. Tot het simpelweg bekijken van verschillende kunstwerken, schilderijen en nog veel meer. Dit allemaal in ontzettend detail en op categorie. Ik ben een groot fan van de Jugendstil kunststroom als voorbeeld, en kan gemakkelijk op deze kunststroom selecteren en ontdekken.

google-arts-culture-7

Verder zijn er ook dus spelletjes te spelen die gemaakt zijn ter introductie en zijn er ook kruiswoord puzzels te spelen, kleurplaten te kleuren en ga zo nog maar even door.

Dit maakt Google Arts and Culture dus een grote speeltuin om te leren over kunst en cultuur. Waar ook ter wereld en van vrijwel elke kunst en cultuurvorm.

Neem dus ook een kijkje op Google Arts and Culture voor vermaak of om wat te leren. En pak bijvoorbeeld voor jouw volgende les of presentatie eens wat zien hiervan. Op een leuke wijze kan er dan geleerd en ontdekt worden.

Prestaties zijn er natuurlijk ook te halen onder je account bij Google Kunst en Cultuur, ontdek ze dus allemaal en speel ze vrij!

google-arts-culture-8
google-arts-culture-9

Bronvermelding & afbeeldingen: https://artsandculture.google.com/