steam-download-cover

Steam | Downloaden tijdens het spelen

Om tijdens het spelen van games op Steam door te gaan met het downloaden van een ander spel zal je gemerkt hebben dat dit met de standaard instellingen wordt gepauzeerd. Om dit te wijzigen kan je de volgende stappen volgen. Om ervoor te zorgen dat de betreffende download doorgaat.

Let er wel op dat de lag bij het spelen van online games wat hoger zal zijn, omdat het netwerk bezig is met het downloaden van je andere spel. Voor ongestoord spelen met online games is dit dus beter aan te laten staan. Voor single player games is dit vaak niet van toepassing. En kan dus gewoon de download doorgaan tijdens het spelen.

De download van een andere game kan gestart worden, om hierna onderaan naar het download scherm te gaan. Dit bevind zich op de volgende plek:

steam-download-1

Hierna kan je naar het tandwiel rechtsboven gaan om de instelling hiervan te wijzigen.

steam-download-2

Om vervolgens in het volgende scherm wat opent de instelling te wijzigen.

steam-download-3

Je kan hier dus het vinkje overhalen voor “Downloads tijdens het spelen toestaan” om gelijk dit vervolgens toe te passen. De download zal dan verder gaan binnen Steam tijdens het gamen van een ander spel. Dit kan dus welkom zijn als je tussendoor wat anders wilt spelen, en niet wilt wachten op de download.

Er kan tevens gekozen worden om de bandbreedte te beperken, dit kan dus wel van toepassing zijn als je verder wilt gaan met online gamen. En dus nog wat meer bandbreedte wilt overhouden hiervoor. Voor de meeste single player gamers zal dit niet noodzakelijk zijn.