windows-mail10

Alternatieven voor Outlook

Outlook van Microsoft is een van de populairste programma’s om jouw mail accounts te beheren, met zijn vele instellingen en functies kan dit lastig te vervangen zijn. Hier zijn echter een paar alternatieven die je ook kunt gebruiken voor het beheren van je eigen mail accounts.

Email is zo geïntegreerd in het dagelijks leven dat er maar weinig mensen zijn die geen email account hebben. Een email account is nodig om belangrijke informatie op te ontvangen van de overheid of school, en is ook nodig om een account te maken bij vrijwel elke website of dienst. Email gebruik je dus vaak een hoop.

Een programma zoals Outlook kan ervoor zorgen dat je meer controle over je email account kan uitoefenen. Of offline ook aan de slag kan door de email lokaal op te slaan. Zo kan je ook makkelijker controle hierover uitoefenen, en hoef je niet altijd in te loggen in een webmail of internetpagina om bij je email te komen. Dus laten we hieronder een aantal alternatieven voor Microsoft Outlook gaan behandelen.

Windows mail

Ondersteund: Windows

Windows mail is de spirituele opvolger van Windows Live mail, wat al geruime tijd niet meer ondersteund wordt door Microsoft. Windows Mail is er voor het eerst bijgekomen in Windows 8, en werkt en voelt meer als een app voor mobiele apparaten. Het design hiervan kan dus even wennen zijn op een computer, maar hier valt goed mee te werken voor je persoonlijke mail accounts en meer.

windows-mail10

Het grote pluspunt is dat dit natuurlijk al geïnstalleerd voor je staat indien je een Windows Laptop of computer hebt. En hier zonder veel rompslomp mee aan de gang gegaan kan worden. Om even te zien hoe je de mail van Windows 10 kunt gebruiken kan je mijn voorgaande artikel hiervoor even raadplegen. Windows Mail is verder dus een fijne uitkomst voor degene die naar een makkelijke en snelle oplossing zoeken. Je hebt natuurlijk niet alle functies die je wel in Outlook hebt, maar deze optie is gratis met Windows meegeleverd.

Windows mail ondersteund vrijwel elke mail provider, en kan gebruikt worden voor zowel zakelijk als privé gebruik.

eM Client

Ondersteund: Windows, Mac, Linux

Is een relatief ouder programma wat al een hele poos bezig is om een van de beste mail programma’s te worden naar eigen zeggen. Dit is een programma wat je kunt gebruiken om lokaal dus over al je mail functionaliteit te beschikken. En biedt ondersteuning voor vrijwel elke mail provider, in de look en feel van het programma proberen ze een hoop over te nemen van vooral de oudere Outlook versies. En kan dus als een goed alternatief beschouwt worden voor het beheren van je email accounts.

outlook-alternatieven-em

eM Client is een programma wat vrij te gebruiken is voor particulieren, en dus gewoon voor je persoonlijke accounts gebruikt kan worden. Zodra je er echter zakelijk gebruik van gaat maken dan dien je hiervoor een licentie te kopen. Raad aan om hier altijd even mee te wachten op een stunt dag zoals Black Friday of Cyber Monday, hoge kortingen kan je dan vaak krijgen voor een levenslange licentie. Dit zit meestal rond de 50 euro met de normale prijs.

Mozilla Thunderbird

Ondersteund: Windows, Mac, Linux

Lees ook mijn complete handleiding voor Mozilla Thunderbird.

Mozilla Thunderbird is ook een populair programma wat een loyale aanhang heeft, ontworpen om het vrije alternatief te zijn voor Outlook en steeds bijgehouden door enthousiastelingen die het niet in de steek wouden laten. Thunderbird is een email programma wat gemakkelijk te gebruiken is en ook snel op te pikken. En het heeft als grote voordeel dat het geheel open source is, net zoals de internet browser van Mozilla. Daarom is het populair bij de gebruikers van Linux en de denkwijze achter open source op prijs stellen.

https://www.thunderbird.net/nl/

outlook-alternatieven-thunderbird

Met Thunderbird zijn ook eigen email accounts zo in te stellen, en vrijwel alle mail providers worden ondersteund. Echter even een aandachtspuntje, Microsoft Exchange accounts worden niet ondersteund. Daarom is het even opletten met zakelijke mail accounts vaak. Verder zijn wel alle email accounts in te stellen met IMAP of POP. Wat 95 procent van alle email adressen zal zijn.

Spark

Ondersteund: Mac, Android, IOS

Spark is een persoonlijke favoriet van mij om te gebruiken op mijn Android telefoon, dit is een uitgebreide en gelikte email client die zeer prettig is in zijn gebruik. Hier heb ik bijvoorbeeld ook mijn email adres voor deze website op ingesteld staan. En geeft me de kans dit net en geordend te houden.

outlook-alternatieven-spark

Helaas is Spark op dit moment van schrijven nog niet beschikbaar voor Windows, het team van Spark is er druk mee bezig om dit wel gerealiseerd te krijgen. Maar helaas is het op het tijd van schrijven nog niet zover. Zodra dit uitgebracht wordt zal ik hier natuurlijk een update voor maken in het artikel.

Er zijn natuurlijk nog meerdere opties beschikbaar voor het vervangen van Outlook. Bovenstaande applicaties heb ik echter persoonlijke ervaring mee en kan ik aanraden. Programma’s die ik niet heb genoemd zijn dus welkom om mij te melden, wellicht zal ik deze toevoegen nadat ik met deze ook enige ervaring mee heb opgedaan. Wat is jouw favoriete programma om je email mee te beheren? Laat het me weten.