gmail-generic-cover

Grote bestanden versturen in Gmail

Met het versturen van email berichten kan je soms hebben dat er een groter bestand verstuurd dient te worden. De maximum grootte van een bijlage in Gmail is echter: 25MB. Grotere bestanden worden automatisch verzonden met Google Drive. Hoe gaat dit in zijn werk?

Gmail is de gratis te gebruiken email service van Google. Dit is een van de meest populairste email providers vanwege de integratie met andere Google diensten en de fijne interface van de webmail. Grote bestanden kunnen gemakkelijk geüpload worden naar Google Drive en op die manier gedeeld worden.

In het email bericht voeg je de bijlage toe als normaal, door op het paperclip teken te drukken.

gmail-bijlage-3
Eerste stap voor het bijvoegen van bestanden

Na het aanklikken van het teken komt de map explorer tevoorschijn van Window, Apple of welk besturingssysteem ook gebruikt wordt. Hier navigeer je naar het bestand wat je probeert te delen. Om ruimte te besparen op de Google Drive kan hier een zip bestand van gemaakt worden. Meer lezen over zip bestanden beheren kan in dit artikel.

gmail-bijlage-4

En klik vervolgens op het bestand en op Openen om dit proces verder te starten.

gmail-bijlage-1

Je zal de eerste keer de volgende melding zien, het bestand wordt dus geüpload naar Google Drive, hier beschik je standaard over wanneer je een Gmail account hebt. Hier is akkoord voor te geven om verder te gaan Grote bijlages toe te voegen aan Gmail.

gmail-bijlage-5

Daarna komt het volgende scherm in beeld, het bestand wordt nu geupload naar Google Drive. Dit kan afhankelijk van de grootte en je lokale internet verbinding even duren. Hierna sluit dat scherm zich automatisch. En staat de link in de email waar dit gedownload kan worden.

gmail-bijlage-6

Zoals je hierboven kan zien is het bestand dan vervolgens te downloaden via deze link bij de uiteindelijke ontvanger van de email. Voor de ontvanger is het niet noodzakelijk om ook perse een Gmail account te hebben.