media-player-classic-alternatief-cover

Media Player Classic alternatief

Media Player Classic is helaas niet meer ondersteund en ontwikkeld sinds 2017, dit betekend dat het project verlaten is en dat er sterk aangeraden wordt om op zoek te gaan naar een ander programma. Laten we dit in dit artikel samen doen.

Media Player Classic stond actief geïnstalleerd vanaf mijn eerste computers en bij elkaar geknutselde laptops. Het is dus met een nostalgie bril op dat ik ook in dit artikel afscheid neem van de Media speler die niet alleen geweldig simpel was in gebruik maar ook bijzonder fijn. Laten we kijken naar de andere alternatieven die tot je beschikking staan binnen Windows. In mijn optiek zijn er twee opties die iedere gebruiker van Media Player Classic in acht kan nemen. Namelijk VLC Media Player, een andere bekende die al jaren bestaat. En de standaard App van Windows voor het gemak en eenvoud.

Windows Films en TV app voor mediabestanden

Het is natuurlijk niet nodig om een extra app of programma hiervoor te installeren. Indien je gebruikmaakt van Windows 10 of hoger dan zit er standaard een programma of app bij in die mediabestanden kan afspelen. De Windows Films en TV app is een uiterst “schone” media speler die in mijn optiek ook goed te gebruiken is als vervanger van Media Player Classic. Echter wel niet beschikt over de vele ondersteunde mediabestandstypes zoals Media Player Classic dat deed.

De interface aan zich is echter wat moderner in uiterlijk en kan dus gebruikt worden voor het afspelen van lokale media op je PC en gebruikt worden zoals normaal.

Er is verder ondersteuning voor Ondertiteling bestanden, een mini speler die je kan gebruiken om tijdens andere werkzaamheden media af te spelen op bijvoorbeeld je laptop. Ondersteuning om op een extern apparaat af te spelen, 360 video ondersteuning en de optie om gelijk de video te bewerken maken het een veelzijdige tool die je kunt gebruiken als vervanging voor Media Player Classic.

Grote voordeel natuurlijk van deze media speler is dat er geen extra software gedownload hoeft te worden om dit te gaan gebruiken. Gelijk met de installatie van Windows wordt dit namelijk alvast voor je erop gezet. En kan je dus gelijk gebruiken.

VLC Media Player

VLC Media Player is tevens een uitstekend alternatief voor Media Player Classic en zal al wel bij de meeste bekend zijn. Er waren namelijk altijd twee kampen aanwezig voor Media Player Classic of VLC Media Player. Waar dus nu als overlever VLC eruit komt in de lange rit. Met nog steeds een actieve ontwikkelaar basis en tevens ondersteuning voor alle besturingssystemen. Zoals Linux, MacOSX, Windows, Android en IOS.

VLC heeft een enorm aantal opties en instellingen die eigenlijk een separaat artikel verdienen van me. Wanneer ik deze af heb zal ik deze linken in dit artikel. Het komt erop neer dat je gigantisch veel kan met VLC en hij eigenlijk elk denkbaar media bestand af kan spelen. En ook een favoriet is onder vele muziekliefhebbers.

media-player-classic-alternatief2

VLC heeft een hoop vergelijkingen met de interface en uiterlijk van Media Player Classic. Wanneer je op zoek bent naar een waardige vervanger dan is VLC de keuze die Media Player Classic kan vervangen. Download hem nu via Google Chrome of je andere favoriete browser op de volgende link om hem direct te installeren:

https://www.videolan.org/vlc/index.nl.html

Wanneer je nog meer vragen hebt over media spelers en andere computerhandleidingen dan kan je altijd even verder kijken op mijn website.

Video / Afbeelding door Peter Fowler via Pexels